post

Tips voor het onderhouden van tuinmeubelen

De herfst breekt aan en dus is het tijd om de tuinmeubelen een goede schoonmaakbeurt te geven. Een tuinset heeft in het najaar een ander soort verzorging nodig dan in het voorjaar. Daarom geven we je in dit artikel een aantal handige tips, zodat je tuinmeubelen de herfst en winter overleven!

 Schoonmaakbeurt
Allereerst is het van belang om de tuinmeubelen eens goed schoon te maken. Neem hiervoor een middagje vrij en vraag desnoods wat hulp van familie of vrienden, afhankelijk van hoe groot je tuinset is. Voordat je begint met een emmer en sop, is het goed om op te zoeken van welke materialen je meubelen zijn en wat voor onderhoud dat vereist. Het ene materiaal kan beter tegen een bepaald middel dan het andere. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Als je zeker weet dat alle meubelen tegen je schoonmaakmiddelen kunnen, dan is het tijd om te gaan schrobben. Maak alles goed schoon en laat het een middagje drogen.

Opbergen
Sommige tuinmeubelen zijn gewoonweg niet gemaakt voor het najaar en het bijkomende weer. Daarom is het soms verstandig om dat soort meubelen een seizoen op te bergen. Als je in het bezit bent van een grote schuur kun je daar alles opslaan. Leg er een zeil of dekens overheen, zodat ze niet onder het stof komen te zitten.

Bescherming
De tuinmeubelen die wel bestand zijn tegen het herfst- en winterweer kun je gewoon buiten laten staan. Als je ze mooi wil houden is het verstandig om ze te beschermen met daar speciaal voor gemaakt hoezen. Die kan je kopen bij verschillende tuincentra. Op deze manier hou je je meubelen het mooist.